Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Tijdelijk op zelfstandige basis werken.

Vraag van: 1546 keer bekeken Algemeen

Ik heb een contract als werkstudent van september tot juni, wat betekent dat ik in juli/augustus geen werk heb. Doordat ik als werkstudent niet de voordelen heb als een gewoon student vrees ik dat ik voor deze 2 maanden moeilijk werk ga vinden.

Ik had het idee om in deze zomermaanden op zelfstandige activiteit een dierenoppasdienst/ uitlaatdienst op te starten (Ik ben hondeninstructeur en volg de opleiding animal assisted therapie, dit is dus niet uit de lucht gegrepen).

Ik werk momenteel al op zelfstandige basis als consulente bij victoria juwelen, ik ben al aangesloten bij een sociaal verzekeringsfonds hiervoor. Ik weet niet goed hoe ik de activiteit die ik nu wil doen wettelijk in orde moet maken, waar ik hier contact voor moet opnemen.

Kunnen jullie mij hier informatie over geven?

1 Antwoorden 1. Janique - Securex Ondernemingsloket

  beste,
  Indien je reeds als zelfstandige werkt, zal je wellicht reeds een ondernemingsnummer hebben. Om die bijkomende activiteit van dierenoppas te doen, moet je die activiteit laten registeren in de KBO via een ondernemingsloket. : http://www.securex.eu/seats.nsf/frmSeats?ReadForm&Lang=N
  De opbrengst van al uw zelfstandige activiteiten zal samengevoegd worden voor de berekening van uw sociale bijdragen. Dit bespreek je best met uw sociale verzekeringskas om achteraf grote regularisaties te vermijden.
  vriendelijke groeten
  Janique


Deze vraag beantwoorden