Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Thuisverpleegkundige in bijberoep

Vraag van: 2360 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Momenteel werk ik fulltime als verpleegkundige in een rusthuis, ik zou hier mee willen minderen tot een parttime. De tijd die hierdoor vrijkomt, wil ik graag invullen als zelfstandig thuisverpleegkundige in bijberoep. Ik zou echter graag eens informeren wat hiervoor in orde dient gebracht te worden. Welke kosten dien ik op het einde van de maand af te trekken van het verdiende bedrag? Moeten deze kosten enkel afgetrokken worden van het loon die in bijberoep wordt verdient of ook van het loon die ik in het rusthuis verdien?

Moet ik hiervoor een btw nummer aanvragen, of kan ik het btw nummer gebruiken van mijn vriend die zelfstandig stukadoor is? Kan ik als zelfstandig verpleegkundige beginnen onder zijn firma? Welke kosten komen er dan bij? Welke situatie is het voordeligst?

1 Antwoorden  1. Hans Eynikel - boekhouder - fiscalist

    Beste Delphine,

    je dient je in te schrijven in het ondernemingsloket die je een ondernemingsnummer zullen toewijzen. Je hoef je niet te registreren voor de btw want thuisverpleegkunde is niet onderhevig aan de btw. (dus ook niet nummer van vriend krijgen). Als je nog deeltijds als werknemer werkt dien je aan te sluiten als zelfstandige in bijberoep voor de sociale bijdragen. Je kosten die voor je bijberoep moet je van dat inkomen aftrekken. Voor je inkomen als werknemer worden forfaitaire kosten afgetrokken. Als je nog vragen hebt stuur gerust een mailtje op [email protected]


Deze vraag beantwoorden