Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Student met plannen om zelfstandig te starten

Vraag van: 1314 keer bekeken Sociaal statuut

Ik ben een 22 jarige studente. Ik studeer dus nog maar heb plannen om ‘s avonds na school een ‘praktijk’ te openen als masseuse. Want ga dit diploma in avondcursus behalen. Kan dit als student? Of ben ik dan mijn kindergeld en dergelijke kwijt? En moet ik dan belastingen betalen enzo.. Want dat vind ik nergens terug. Alvast bedankt!

1 Antwoorden



 1. Noëlla - Securex Ondernemingsloket

  Beste

  Als student kan u starten als zelfstandige.
  Indien het om ontspannende massage gaat is er geen beroepskennis vereist en dient u ons enkel een bewijs van basiskennis bedrijfsbeheer te kunnen voorleggen.
  http://www.securex.be/nl/zelfstandige/opstart/voorbereiding/

  U dient ook aan te sluiten bij een sociaal verzekeringsfonds. In beginsel gaat dit een aansluiting in hoofdberoep zijn maar er kan wel een vermindering worden gevraagd van de bijdragen bij beperkte inkomsten als student (art. 37).
  http://www.securex.be/nl/zelfstandige/opstart/start/administratieve-formaliteiten/sociale-bijdragen/

  Zolang u niet te veel uren werkt per kwartaal (240 uren per kwartaal – 3de kwartaal onbeperkt) is er geen risico naar verlies kinderbijslag (wel goed opletten bij het einde van de studies. Dan ga je best contact opnemen met het kinderbijslagfonds om na te gaan hoeveel je mag werken …)

  M.b.t. het fiscaal ten laste blijven van de ouders zijn er ook grensbedragen die u bij de inschrijving als zelfstandige meegegeven kunnen worden. Deze bedragen worden regelmatig aangepast en zijn afhankelijk van de situatie van de ouders (alleenstaande, gehuwd, ….).

  U bent steeds welkom in één van onze kantoren om een gratis en gepersonaliseerd advies te bekomen m.b.t. de osptart van uw zelfsandige activiteit.
  http://www.securex.eu/seats.nsf/vwGo-Start_nl


Deze vraag beantwoorden