Welkom Gast. Inloggen or Registreren

3 Antwoorden

Stopzetting en bedrijfsbeheer

Vraag van: 1998 keer bekeken Algemeen

Ik had een vraag ivm stopzetting. Ik heb een bijberoep maar door vooral tijdsgebrek zou ik dit stoppen.

In het begin heb ik een btw nummer kunnen aangaan en moest ik daarvoor geen cursus bedrijfsbeheer volgen omdat ik die had gedaan in school. Als ik nu stop en ik wil later opnieuw op zelfstandige basis beginnen moet ik dan alsnog een cursus bedrijfsbeheer volgen?

Bij stopzetting nu, kan ik alsnog mijn btw nummer behouden om mijn vorige vraag eventueel te vermijden? Hoe gaat dit dan in zijn werk? Bovendien zit ik met een probleem wat betreft bancontact. Ik heb een overeenkomst getekend om bancontact te installeren bij mij. Ik wist niet dat dit een contract van 5 jaar was. We zijn nu 1,5 jaar verder en doordat ik nu wil stoppen moet ik de resterende jaren betalen.

De enige manier om hieronder uit te komen is om iemand te vinden die mijn contract wil overnemen. Bestaat er toch een andere mogelijkheid om dit zonder al te veel kosten te beƫindigen?

Alvast bedankt voor de reacties

3 Antwoorden 1. nelevdh - Securex ondernemingsloket

  Beste Kristof

  Indien u beslist uw activiteit stop te zetten maakt u best een afspraak in een van onze ondernemingsloketten: http://www.securex.eu/seats.nsf/frmSeats?ReadForm&Lang=N. Wij regelen alles om uw ondernemingsnummer op non-actief te zetten.
  Indien u later beslist om opnieuw te starten krijgt u hetzelfde nummer toegekend en ook uw kennis van bedrijfsbeheer blijft geldig.

  Wat betreft uw contract met bancontact kunnen wij u jammergenoeg niet verder helpen

  Groeten, Nele 2. Kristof Van Rijckeghem

  Alvast bedankt Nele voor uw antwoord.

  Bijkomende vragen zijn: wanneer doe ik dit? Na het verstrijken van een kwartaal? Bij het aflopen ervoor? Want ik vermoed dat ik geen facturen meer mag maken als het stopgezet is bij jullie? En mag ik nog facturen ontvangen want die moeten in feite ook nog meegegeven worden met de boekhouder? 3. nelevdh - Securex ondernemingsloket

  Kristof

  Je mag inderdaad geen prestaties meer leveren na stopzettingsdatum. Indien nog facturen moeten uitgeschreven worden van voordien, is dit geen probleem.
  Er kan altijd met terugwerkende kracht stopgezet worden, voor de btw is dit wel beperkt tot 1 maand.
  Eens een kwartaal begonnen, ben je ook sociale bijdragen verschuldigd, het is dus best om te stoppen op het einde van een trimester.
  Groetjes, Nele


Deze vraag beantwoorden