Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Stel puur hypothetisch

Vraag van: 1103 keer bekeken Algemeen

Hallo

stel puur hypothetisch:

Geregeld heb ik volk over de vloer en dan wordt er wel eens iets gedronken. Ik vraag €1 voor een pintje om mijn kosten te dekken. Kan ik Hiermee in de problemen komen? Is het voor zo een kleine hoeveelheid nodig om een eenmanszaak op te starten. Of wat zou ik het beste doen? Ik ontvang nu het volk ik mijn garage dat een beetje 'omgebouwd' is.

Ik had zelf al zitten denken om als zelfstandige in bijberoep een 'cafe/ontmoetingsplaats' te starten. Maar als ik dan sociale bijdrage enzo moet betalen dan scheur ik er zeker nog eens mijn broek aan.

Weet u soms meer over het opstarten van een cafe (zoals minimum vereisten qua nutsvoorzieningen en/of sanitair) en of het op zo kleine schaal nodig is om het aan te geven?

alvast bedankt

1 Antwoorden 1. Kathleen De Buyzer - Xerius

  Beste Ruben,

  Als je enkel drankjes serveert aan je vrienden en niet voor ander publiek open bent, vormt dit geen probleem. Als je wel open bent voor publiek en reclame maakt bijvoorbeeld dan ben je verplicht om een ondernemingsnummer en btw-nummer aan te vragen en te zorgen voor de nodige vergunningen (drankvergunning, SABAM, hygiëneattest, verplicht kasregistratieysteem, enz…). Voor informatie over de vergunningen kunt u ook eens kijken op deze website.

  Je zal je ook moet aansluiten als zelfstandige in bijberoep. Afhankelijk van je inkomsten betaal je dan sociale bijdragen.

  Met vriendelijke groeten

  Kathleen De Buyzer
  Startersconsulent
  Xerius


Deze vraag beantwoorden