Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Statuut ZIB en boekhouder: Kinesitherapeut

Vraag van: 1059 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Beste, dit jaar studeer ik af als kinesitherapeut en vanaf september zou ik beginnen werken als zelfstandige in een privépraktijk. -Mijn eerste vraag hieromtrent: Wat is het meest interessante: een eenmanszaak of een e-bvba? Nu heb ik ook nog een aanbieding gekregen om halftijds in loondienst te werken als kinesitherapeut. Ik zou beiden als volgt combineren: 8-10u/dag in de privépraktijk als zelfstandige en 4u/dag in loondienst  (20u/week). -Zou ik dan ZIB kunnen worden? - Is het zo dat je minstens 20u/week in loondienst moet werken, en je dan zelf het aantal uren als zelfstandige mag kiezen of is het aantal uren dat je als zelfstandige mag werken dan beperkt? Verder had ik ook graag geweten wat een boekhouder ongeveer zou kosten in mijn geval (richtprijs)? Alvast bedankt!

1 Antwoorden 1. Hans Eynikel - boekhouder - fiscalist

  Beste Sarah,

  Als je minstens halftijds werkt als werknemer kan je inderdaad aansluiten als zelfstandige in bijberoep.

  Persoonlijk zou ik het advies geven om eerst te starten als eenmanszaak. Als je dan later zeker bent dat je zelfstandige wil blijven kan er dan nog gekeken worden of een vennootschap opportuun is.

  Als je nog meer vragen hebt mag je me zeker een mailtje sturen op [email protected]. Dan zal ik je ook een indicatie van de kostprijs voor de boekhouding geven.

  groetjes en veel succes in ieder geval

  Hans

  http://www.hanseynikel.be


Deze vraag beantwoorden