Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

starter : hulp voor nace code dringend !!!! en eenpersoonszaak 2 namen voor diensten en andere naam voor webshop ?

Vraag van: 1376 keer bekeken Algemeen, Boekhouden, Rechtsvorm, Sociaal statuut

hallo

ik ben dringend opzoek naar hulp ivm met mijn inschrijving in het kbo...

1)onder schoonheidszorg - manicure - pedicure word er uitdrukkelijk gezegd dat het versieren en het plaatsen van kunstnagels (gelnagels) niet onder deze nace code vallen

nu vind mijn boekhouder deze nace code niet terug en mijn vraag is hoe schrijf ik deze dan in ? is dit overige persoonlijke diensten ?

momenteel ben ik al officieel gestart (heel weinig beloofde informatie op tijd gekregen van de boekhouder die alles in orde ging stellen!) dus dit is echt wel dringend... (start op vrijdag en in het weekend niets bereikbaar van informatieve diensten dus ik loop dagen zonder inkomsten omdat ik niet weet of ik kan starten of niet!)

 

2) ik start met een eenpersoonsbedrijf aan alles wat te versieren is of wat naar eigen smaak kan worden gebruikt, de artistieke kant dus...  muurschilderingen, oude meubels beschilderen, kinderfotografie, nail art....  dit allemaal zou ik 1 naam geven

maar hiernaast wil ik nog een tweedehandskledij voor kinderen opstarten (en nieuwe kledij) moet ik deze dezelfde naam geven als wat ik gebruik voor mijn artistieke diensten  ? ( bv.: iemand die een fruitwinkel heeft en een juwelierszaak kan die toch niet allebij het banaantje noemen ?)

 

ik hoop op snelle reactie en hartelijk bedankt voor wie even zijn tijd wil nemen !

mvg

 

 

 

1 Antwoorden 1. Carbofisc

  Beste, Evy,

  Waar zou je terugvinden dat gelnagels niet onder manicure zouden vallen? Want volgens het ondernemingsloket zou dit wel eronder vallen.

  Je kan ook toch niet officieel gestart zijn als die inschrijving nog niet is gebeurd, en je je ondernemingsnummer nog niet hebt ontvangen.

  Ten tweede, de naam is bij een eenmanszaak altijd jouw naam. “Het banaantje” is het uithangbord, en dat kan, maar hoeft niet altijd geregistreerd te worden bij de kbo. Het kan wel als er meerdere vestigingen zijn. Uiteraard moet uw naam wel op alles vermeld worden.

  Alain Carels
  http://www.carbofisc.be


Deze vraag beantwoorden