Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Starten met personenvervoer of koerierdienst?

Vraag van: 5016 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

hallo, ik had graag wat meer informatie gehad over hoe het mogelijk zou zijn om zelfstandig te starten met personenvervoer of koerierdienst...wat de mogelijkheden zijn, de regels en of dit haalbaar is om in bijberoep te doen omdat ik in ploegen werk.

2 Antwoorden 1. Noella

  Beste,

  Indien u wenst te starten als zeflstandige kunnen wij alles voor u in orde brengen:

  1) aanvraag ondernemingsnummer
  Als zelfstandige dient u over een geldige inschrijving in de KBO te beschikken. Opdat u een ondernemingsnummer kunt verkrijgen dient u ons een bewijs basiskennis bedrijfsbeheer voor te leggen. Dit bewijs kan geleverd worden a.d.h.v. bepaalde diploma’s / getuigschriften.
  De aanvraag van dit ondernemingsnummer kost 81,50 euro. Dit is een vast tarief opgelegd door de overheid.
  U dient tevens uw apart geopend zichtrekeningnummer bij te hebben.

  2) aanvraag BTW nummer
  Na ontvangst van het ondernemingsnummer dient u een BTW nummer aan te vragen. Dit kan via ons (60,50 euro) maar dit kan u ook zelf in orde brengen (gratis).

  3) aansluiting sociaal verzekeringsfonds
  http://www.securex.be/nl/zelfstandige/opstart/start/administratieve-formaliteiten/sociale-bijdragen/

  Mocht u hierover nog bijkomende vragen hebben dan bent u steeds welkom voor een gratis adviesgesprek bij een van onze kantoren.
  http://www.securex.eu/seats.nsf/vwGo-Start_nl
  Met vriendelijke groeten
  Noëlla Wouters 2. Roy

  Beste heer Abeels

  Helaas krijgt u hierboven enkel een deel van de info. Voor personenvervoer dient u te beschikken over een vergunning, een brevet voor exploitant en een brevet voor chauffeur. De vergunning en de brevetten verschillen afhankelijk of u verhuur met chauffeur wil doen of taxi.

  U moet ook rekening houden met de minimumvereisten van het voertuig, de jaarlijkse taksen op de activiteit en de vastgestelde prijzen. Voor verhuur is er een minimumprijs en voor taxi’s heeft elke gemeente zijn vastgelegde prijzen dat u aan de klant mag aanrekenen.

  Voor koerierdiensten is de lading beperkt tot 500 kg. Indien u dit wil overschrijden is een langdurige opleiding nodig, ook weer om een vergunning te bekomen. Het lijkt mij niet te doen om deze opleiding te volgen als u in shiften werkt.

  vriendelijke groeten
  Roy


Deze vraag beantwoorden