Welkom Gast. Inloggen or Registreren

3 Antwoorden

Starten met het verhuur van lichtmateriaal

Vraag van: 2262 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Ik ben van plan om te starten in bijberoep met het verhuur van lichtmateriaal voor fuiven, verjaardagsfeestjes...

1. In januari zou ik starten met 2 jobs: 10uur in het onderwijs en 2 dagen per week werken als betaalde medewerker. Geen van beide is een parttime job. Mag ik dit samentellen om aan de 50% te komen om te kunnen starten als bijberoep?

2. Om zo min mogelijk belastingen te betalen is dus de beste methode om je winst (= omzet - sociale bijdragen - onkosten/afschrijvingen) zo laag mogelijk te houden, al dan niet op "0" te zetten, maar ook geen verlies maken om de fiscus niet op je dak te krijgen.

3. Als ik materiaal verhuur, heb ik dus heel wat materiaal staan. Moet ik jaarlijks een inventarislijst maken? Of hoe zit dit juist?

Alvast bedankt voor het antwoord!

3 Antwoorden 1. Simon

  Nog een bijkomend vraagje. Als ik dus zo goed als niks verdien, doordat ik door vele investeringen het winstsaldo miniem is, moet ik dan nog sociale bijdragen betalen? Ik lees dat als je minder dan 1419.50 euro zal verdienen op jaarbasis, je geen sociale bijdragen moet betalen. 2. [email protected]

  1. ik denk dat je dit mag samentellen maar wacht antwoord sociale kas toch nog even af.

  2. het is logisch dat inderdaad hoe minder winst hoe minder belastingen en sociale bijdragen je moet betalen. Met verlieslatende bijberoepen loop je inderdaad in het vizier van de fiscus.

  3. Het materiaal dat verhuurd wordt komt in je afschrijvingstabel. Zo wordt de aankoopprijs gespreid als beroepskost genomen.

  4. onder de 1419.50 euro betaal je inderdaad geen sociale bijdragen 3. Janique - Securex Ondernemingsloket

  beste Simon
  Het is inderdaad zo dat uw verschillende loontrekkende activiteiten samen worden geteld om na te gaan of u aan de deeltijdse norm voldoet om als bijberoep aanzien te worden. Let wel als statutair benoemde moet u wel minstens 60% van een voltijder werken. De bedoeling is dat uw sociale rechten verder behouden blijven. http://www.securex.be/nl/zelfstandige/opstart/start/administratieve-formaliteiten/sociale-bijdragen/


Deze vraag beantwoorden