Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Starten in bijberoep

Vraag van: 2141 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Ik heb de kans om te starten in zelfstandig bijberoep, als diensthoofd van een ziekenwagenstandplaats. Deze ziekenwagen is ingeschakeld in dringende geneeskundige hulpverlening, “112″. De uitbating gebeurt door een privé bedrijf. Het eerste aanbod was er ééntje in loondienst, maar dat zie ik niet zo goed zitten. Ik zou het op zelfstandige basis wel overwegen en het zo combineren met mijn huidige job, ambulancier op een spoedopname… Het bedrag dat ik hiervoor zou kunnen factureren draait tussen 2200 en 2500 euro. Een vennootschap hiervoor oprichten lijkt mij niet onmiddelijk nodig. Er worden van mij ook geen investeringen verwacht. Als kosten had ik graag mijn voertuig kunnen inbrengen en ICT (laptop/smartphone). Uiteraard ook de gebruikskosten rond mobiele telefonie… Is dit een haalbare kaart of niet?

1 Antwoorden 1. Noëlla - Securex Ondernemingsloket

  Indien u wenst te starten als zelfstandige in bijberoep komen er inderdaad bepaalde kosten bij kijken zoals o.a. de kosten om een ondernemingsnummer en een BTW nummer aan te vragen (dit zijn éénmalige kosten), de belastingen en de sociale bijdragen. http://www.securex.be/nl/zelfstandige/opstart/voorbereiding/

  Om na te gaan of dit project echter haalbaar is of niet neemt u best contact op met een boekhouder of accountant. Het is ook hier dat u zich kan informeren over hoe u bepaalde kosten het best kan inbrengen.

  Via de volgende link kan u info vinden m.b.t. het ondernemingsplan en het financieel plan zodat u zelf ook een beetje de kansen kan inschatten.
  http://www.securex.be/nl/zelfstandige/opstart/idee/

  Indien u nog vragen heeft m.b.t. de opstart van de zelfstandige activiteit of het sociaal statuut van de zelfstandige dan bent u steeds welkom bij ons op kantoor voor een adviesgesprek.


Deze vraag beantwoorden