Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Starten als masseur

Vraag van: 1980 keer bekeken Algemeen

Beste allen Het spookt al een tijdje in mijn hoofd om een eigen zaak te beginnen, liefst om mensen te helpen zich beter te voelen in hun vel. Het idee masseur kwam dan in mij op. Ik heb gezien dat dit een gereglementeerd beroep is, ik vroeg mij dus af: als ik deze opleiding volg via thuisstudie, mag ik dit beroep dan wel uitvoeren? Het is het masseren ter bevordering van de schoonheid, dus zuiver wellness. Maar is een thuisstudie bewijs van kennis genoeg om dit gereglementeerd beroep uit te oefenen?

2 Antwoorden 1. SBB Accountants en Adviseurs

  Beste,

  het beroep van masseur is inderdaad gereglementeerd:
  – het masseren van het menselijk lichaam met het oog op het in stand houden of mooier maken van het menselijk lichaam,
  – cosmetische massage,
  – het masseren dat gebruikelijk is in een schoonheidssalon in de normale betekenis van het woord.

  Let wel, heel wat massages die ook in schoonheidssalons gegeven worden, zijn niet gereglementeerd zoals bijvoorbeeld een hot stone massage, aromatherapeutische massage, kruidenstempelmassage, relaxatiemassage, enz. Voor dergelijke massages moet enkel basiskennis bedrijfsbeheer bewezen worden.

  Wat de opleiding betreft, zijn er inderdaad instituten die de mogelijk tot thuisstudie bieden. Op zich is dit geen probleem. Het is het behaalde diploma dat moet voldoen. Bij de mogelijkheid tot thuisstudie moet voor het behalen van een diploma naar alle waarschijnlijkheid een examen afgelegd worden bij de Centrale Examencommissie in Brussel. 2. Sabrina - Securex ondernemingsloket

  Beste Ben,

  Vermoedelijk zal u bij de centrale examencommissie nog een examen moeten afleggen om uw effectief bewijs van beroepskennis “masseur” te behalen. U kan hiervoor best contact opnemen met FOD Economie (zie website FOD Economie voor alle contactgegevens).

  U kan ook vrijblijvend contact opnemen met het ondernemingsloket indien u vragen hebt over bepaalde attesten / diploma’s. Aan de hand van een databank kan dan nagekeken worden indien een bepaald document al dan niet wordt aanvaard voor basiskennis bedrijfsbeheer en / of beroepskennis.

  Vriendelijke groeten, Sabrina


Deze vraag beantwoorden