Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Starten als eenmanszaak of als vennootschap?

Vraag van: 1681 keer bekeken Rechtsvorm

Ik zou graag een zaak opstarten en kom volgens mijn berekeningen uit op zo'n €10.000 bruto inkomsten per maand, voor zo'n €6000 uitgaven (huisvesting, vaste kosten, variabele kosten en verzekeringen allerhande + verbruik).

Graag zou ik weten welke formule 'eenmanszaak of vennootschap' het beste is om zelf als bedrijfsleider (enige vennoot) zoveel mogelijk netto over te houden op jaarbasis?

2 Antwoorden 1. Startersforum

  Startersforum is bedoeld om het de starter in Vlaanderen gemakkelijk(er) te maken. Door startersvragen gratis en online van een deskundig antwoord te voorzien. En wel op zo een manier dat andere starters er ook iets aan hebben.

  Dat betekent dat wij ervoor kiezen om algemene vragen via ons vragenforum te beantwoorden. Informatieve vragen, zeg maar. Voor adviesvragen d.w.z. specifieke vragen (zoals deze), is het beter om rechtstreeks onze professionele partners te raadplegen.

  http://www.startersforum.be/partners 2. Noëlla - Securex Ondernemingsloket

  De keuze éénmanszaak / vennootschap is iets wat best met een boekhouder besproken wordt.

  Een éénmanszaak is o.a. zeer eenvoudig op te richten en alles wat er netto overblijft is van u als oprichter onderneming natuurlijk persoon. Het nadeel hier is de onbeperkte aansprakelijkheid.

  Om een vennootschap op te richten is er o.a. al een bepaald startkapitaal nodig en dienen er allerhande formaliteiten in orde gebracht te worden. Gezien de hoge inkomsten die er verwacht worden kan deze oplossing fiscaal wel voordeliger zijn. In een vennootschap zijn de inkomsten nl. van de vennootschap en kan u als zaakvoerder een bepaald loon aan uzelf uitkeren. Indien u een vennootschap wenst op te richten of hier verdere info over wenst passeert u best even bij een boekhouder.

  Op onze site staat een interessante brochure met een mooi overzicht van de meest frequente vennootschapsvormen.
  http://www.securex.be/nl/zelfstandige/opstart/voorbereiding/statuut/eenmanszaak-vennootschap/

  Voor verdere info m.b.t. de opstart van uw zelfstandige activiteit of het sociaal statuut van de zelfstandige bent u steeds welkom in één van onze kantoren.

  http://www.securex.eu/seats.nsf/vwGo-Start_nl


Deze vraag beantwoorden