Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Starten als cateraar

Vraag van: 1211 keer bekeken Algemeen

Ik zou me graag vestigen als zelfstandige cateraar. Hoe zit dat dan met provinciebelastingen? Hoe worden die berekend? Is dat een vast bedrag of heeft dit te maken met de grootte van de ruimte die je gebruikt om “handel” te drijven? Ik zou gewoon alles in mijn keuken thuis bereiden… Als ik enkel “lichte” maaltijden bereid, heb ik dan een diploma van traiteur nodig? (ik serveer dus geen bereide aardappelen, kroketten enzo) En hoe zit dat met het FAVV? Moet mijn keuken dan goedgekeurd worden door hen?

1 Antwoorden



  1. Janique - Securex Ondernemingsloket

    Beste
    de provinciebelastingen verschillen van de ene provincie bij de andere, je googlet best even op de site van de desbetreffende provincie.

    Als je aan catering doet, is er naast de kennis van bedrijfsbeheer ook beroepskennis vereist. Iedereen die voedsel verhandelt of zelf nog maar stockeert moet een voedingsmiddelenvergunning aanvragen. Uw keuken zal dus zeker moeten aangepast worden volgend de normen van het FAVV.

    In de brochure :Wie helpt u bij elke stap als ondernemer ? vind je veel info terug, zie :
    http://www.securex.be/nl/groep/landingspages/brochures/


Deze vraag beantwoorden