Welkom Gast. Inloggen or Registreren

0 Antwoorden

Sportlessen geven – welke vorm?

Vraag van: 987 keer bekeken Rechtsvorm

Beste,

Met het nieuwe jaar vonden mijn broer en ik dat het tijd werd om ons idee eens te gaan uitwerken. Mijn broer doet al enige tijd aan freerunning en studeert leerkracht LO. Hij geeft graag sportlessen en is goed in zijn sport. Wij hadden het plan om een keer (of enkele keren) in de week een sportzaal af te huren en wekelijkse vrije lessen te geven.

Echter willen we ons goed voorbereiden en zijn we bezig met wat opzoekwerk. We vroegen ons af welke rechtsvorm voor ons het interessantste is. We zouden graag er een beetje aan over houden , maar we willen vooral kinderen het concept freerunning aanleren. Eventueel ook met meerdere lesgevers op langere termijn.

Ikzelf dacht aan een feitelijke vereniging, met vrijwilligersvergoeding. Maar ik weet niet of dat de beste optie is want tenslotte willen we wel steeds groter worden natuurlijk. Daarom dacht ik op langere termijn om te schakelen naar een VZW. Maar misschien heb ik wel een commerciƫle vennootschap nodig? Hier twijfel ik een beetje wat het meest interessant is en wat de meeste mogelijkheden bied bij eventuele uitbreiding en het doel toch iets van vergoeding te krijgen.

We zijn zelf studenten jonger dan 25 jaar en zijn dus van plan zelfstandig in bijberoep te gebruiken om recht te blijven houden op onze kinderbijslag.

Is het mogelijk enig advies of raadgeving te krijgen?

alvast bedankt!

 

- Yorick