Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Slapende BVBA activeren

Vraag van: 1687 keer bekeken Rechtsvorm

 

Mijn man is dakwerker geweest als zelfstandige in een éénmanszaak, maar deze is failliet gegaan dit jaar. Ondertussen is hij in loondienst bij een zelfstandige dakwerker. Maar wij hebben ook nog een slapende BVBA.

 

Deze BVBA zou ik terug willen gebruiken. Maar ik stel me de vraag of we wel juist aan het brainstormen zijn.

 

Mijn eerste denkpiste is om mijn man en ik als zaakvoerders in de BVBA te zetten. Ik doe administratie voor onze eigen BVBA en misschien is er ook een mogelijkheid om administratie te doen voor de BVBA van mijn man zijn huidige werkgever. Mijn man zou blijven werken bij zijn werkgever maar dan onder factuur als zelfstandige ipv loondienst. Zo zouden wij ons ook nu kosten besparen om materialen zelf aan te kopen enzovoort. Maar nu bedacht ik me of dit niet als schijnzelfstandige kan worden bestempeld?

 

Klopt dat? En zo ja, zijn er andere mogelijkheden? Zoals ik al zei zijn we op dit moment nog volop aan het brainstormen en zoeken we mogelijkheden om opnieuw te starten met een bestaande BVBA.

1 Antwoorden  1. Carbofisc

    Ja, dit is eigenlijk het typevoorbeeld van schijnzelfstandigheid. Hij is er nu werknemer, het is niet zo dat hij dan opeens niet meer onder toezicht staat van zijn werkgever, omdat hij factureert. Dat probleem is echter voor de werkgever, en niet voor de werknemer/onderaannemer.
    De basis zal zijn of je echtgenoot al mag starten als zaakvoerder van een vennootschap. Dat zou je toch eens met het vonnis van de rechtbank en de curator moeten aftoetsen.


Deze vraag beantwoorden