Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Schijnzelfstandig indien mailbox van de klant?

Vraag van: 1243 keer bekeken Sociaal statuut

Ik ga werken als zelfstandig project leider voor IT projecten  voor diverse klanten.

Bij één van mijn klanten heb ik toegang gevraagd tot mijn mailbox om verder van thuis te kunnen werken. Mijn klant heeft me dit geweigerd om juridische redenen. Zij stellen dat dit een band creeert en kan leiden tot schijnzelfstandigheid.

Ik ga ervan uit dat dit net niet het geval is omdat ik op deze manier mijn werk nog beter, zelfstandiger kan plannen en regelen.

Kunnen jullie me hierin adviseren?

2 Antwoorden 1. Alexander Hoogewijs

  Ik heb ooit freelance gewerkt en hetzelfde probleem gehad. Ik vrees dat de bekommernis van je opdrachtgever terecht is.

  Waar ik werkte gebeurde een controle en kreeg ik problemen omdat ik over een wachtwoord beschikte om mij in te loggen als ik ter plaatse kwam. Gelukkig stond ik niet op de lijst met wachtwoorden van het bedrijf maar gebruikte ik de gebruikersnaam en het wachtwoord van een personeelslid.

  Had ik een eigen wachtwoord gehad, net zoals de code van het alarm of een sleutel van de zaak, dan was het prijs geweest. Waarschijnlijk heeft jouw klant een goede juridische dienst of vroeger ook al eens controle gehad… 2. Alexander Hoogewijs

  Ik vrees dat jouw klant gelijk heeft.

  Ik heb vroeger freelance gewerkt en ooit controle gehad als ik in het bedrijf aan het werken was. Ik kreeg problemen omdat ik, weliswaar met mijn eigen laptop, via een wachtwoord op de server van de zaak kon. Gelukkig stond ik niet op de lijst met wachtwoorden maar gebruikte ik het wachtwoord en de gebruikersnaam van een personeelslid.

  Was dit niet het geval geweest of had ik bijvoorbeeld de code van het alarm, dan was het prijs geweest. Wellicht dat daarom jouw klant moeilijk doet.

  Hij zal een goede juridische dienst hebben of ook ooit controle hebben gehad 😉


Deze vraag beantwoorden