Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Samenwerken in onderaanneming?

Vraag van: 1300 keer bekeken Rechtsvorm

beste, ik ben al enige jaren zelfstandig en heb sinds 2 jaar een BVBA , voor mijn klanten moet ik bijna altijd met 2 personen zijn en daarvoor doe ik al sinds jaar en dag beroep op mede zelfstandigen, sinds een goed jaar is dit nu een pool die in onderaanneming voor mij werkt , hij heeft een Pools btw nummer vooraf gegaan door pl wat nodig zou zijn om in het buitenland te werken heeft ook een A1 formulier , we hebben een samenwerkingsovereenkomst voor de duur van ongeveer 2 jaar ( zonder verplichting van mijnentwege om hem continu werk te geven) tot zover geen problemen dus, maar hoe zit dat nu met RSZ bijdragen ???

1 Antwoorden 1. Véronique- Securex Ondernemingsloket

  Beste Danny,

  De zelfstandige die in meerdere lidstaten activiteiten ontwikkelt, is verzekeringsplichtig in het land van de woonplaats. Om onder de sociale zekerheid te kunnen vallen van het land waar hij woont, moet hij daar een substantieel deel van zijn activiteiten uitoefenen. Zoniet moet hij aansluiten in België.

  Het RSVZ zal beslissen of de Pool hier moet aangesloten worden of niet. Je kan ook contact opnemen met het RSVZ om je vraag voor te leggen. Via 02/546 43 35

  Veel succes!

  Vriendelijke groeten
  Véronique
  Securex Ondernemingsloket


Deze vraag beantwoorden