Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Rekening of factuur aan particulieren

Vraag van: 1013 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Goedemorgen allen. Volgend jaar begin ik een bescheiden webshop als zelfstandige in bijberoep. Als starter laat ik me begeleiden door een boekhouder welke mij aanraadde om te starten onder vrijstelling van de BTW. 

Gezien ik uitsluitend aan particulieren zal verkopen dien ik volgens de boekhouder geen factuur te maken, een rekening of nota volstaat. Hierop dient dan ook geen vermelding omtrent BTW vermeld te staan of zie ik dat verkeerd?

En bijkomend: de software van mijn webshop genereert bij elke verkoop automatisch een "factuur" - deze vermeldt ook expliciet de benaming "factuur" en vermeldt bij de prijs excl. BTW (aangezien ik geen BTW hoef aan te rekenen). Ik neem aan dat - gezien bovenstaande paragraaf - geen goed document is om af te leveren aan de koper?

Alvast bedankt.

 

1 Antwoorden 1. Vincent De Backer - Erkend Boekhouder

  Dag Sven,

  Je bent waarschijnlijk inmiddels gestart met je business.
  Dat is geen probleem en zelfs ideaal indien jouw software enkel facturen aflevert.
  Als je voornamelijk aan particulieren verkoopt is dat gewoon een factuur aan relatie “PARTICULIEREN VERKOOP”. Je mag die klant gerust zo noemen.
  Stel je BTW% gewoon in op 0% en de kous is af. Geef alle documenten af aan je boekhouder. Dus ook de verkoopfacturen aan particulieren gericht.

  Succes met je webshop!


Deze vraag beantwoorden