Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Regelen van papierwerk en vergunningen voor nieuw bedrijf

Vraag van: 1027 keer bekeken Algemeen

ik zou graag een bedrijf opstarten in essen.

daar zou ik een industriegrond kunnen kopen van 17.000 m2

op deze grond zou het volgende komen

• een parking voor vrachtwagens met slaap gelegenheden in een chalet

• een parking met oplaadpunten voor mobilhomes

• verschillende automaten Bvb drank, betaal en voeding

• er zal ook op alle daken zonnepanelen komen om de gebouwen te voorzien van stroom en een natuurlijk systeem voor afvalverwerking

nu is mijn vraag aan jullie of je mij kan helpen met alles wat met papierwerk Bvb vergunningen en zo verder, te maken heeft.

ik persoonlijk ken niets van bedrijfsbeheer maar zou er wel lessen willen voor gaan doen

en waar of bij wie kan ik eventueel subsidies krijgen voor het bedrij?

ik weet dat ik een ondernemingsnummer nodig zal hebben en een BTW nummer maar weet niet hoe ik dit allemaal kan aanvragen?

2 Antwoorden 1. Noëlla - Securex Ondernemingsloket

  Ik veronderstel dat u Essen in België bedoelt?

  Indien u wenst te starten als zelfstandige in België zijn er een aantal stappen die u dient te ondernemen en wij kunnen u hiermee verder helpen.

  1) aanvraag ondernemingsnummer
  Als zelfstandige dient u over een geldige inschrijving in de KBO te beschikken. Opdat u een ondernemingsnummer kunt verkrijgen dient u ons een bewijs basiskennis bedrijfsbeheer voor te leggen. Dit bewijs kan geleverd worden a.d.h.v. bepaalde diploma’s / getuigschriften.
  De aanvraag van dit ondernemingsnummer kost 81,50 euro. Dit is een vast tarief opgelegd door de overheid.
  U dient tevens uw professioneel rekeningnummer bij te hebben.

  2) aanvraag BTW nummer
  Na ontvangst van het ondernemingsnummer dient u een BTW nummer aan te vragen. Dit kan via ons (60,50 euro) maar dit kan u ook zelf in orde brengen.

  3) aansluiting sociaal verzekeringsfonds
  Ook deze verplichte aansluiting kan via ons in orde gebracht worden. Indien u dit in hoofdberoep wenst uit te oefenen bedragen de voorlopige minimum bijdragen 683,54 euro per kwartaal. Let wel op dat dit bedrag gelinkt is aan een netto jaarinkomen uit de zelfstandige activiteit van +/- 12.830,63 euro. Verdient u meer dan gaat u achteraf moeten bijbetalen dus is het aangeraden dit goed bij te houden en de bijdragen eventueel laten verhogen wanneer u ziet dat u teveel gaat verdienen.

  4) aansluiting ziekenfonds
  Dit kan tenslotte ook via ons in orde gebracht worden. Indien u dit wenst kan u naar ons ziekenfonds overstappen zodat u slechts één contactpunt heeft voor al uw vragen. Een aansluiting bij ons ziekenfonds kan al vanaf 4 euro per maand en per persoon. Wij kunnen u dan tevens een zeer goede hospitalisatieverzekering aanbieden en een product gewaarborgd inkomen.

  5) Indien er vergunningen nodig zijn, zoals o.a. de FAVV vergunning, kunnen wij deze aanvraag voor u in orde brengen. Dit kost 60,50 euro per aanvraag.

  6) Via de volgende link kan u websites consulteren waar er extra info gegeven wordt m.b.t. de te verkrijgen subsidies: http://www.securex.be/nl/zelfstandige/opstart/voorbereiding/financiering/subsidies/

  Voor verdere info kan u steeds contact opnemen met één van onze client advisors. Ze nodigen u graag uit voor een gratis en gepersonaliseerd advies.

  http://www.securex.eu/seats.nsf/vwGo-Start_nl 2. Mireille Coumans FM Partners Boekhoudkantoor

  Je hebt heel wat plannen en zegt zelf weinig kaas te hebben gegeten van bedrijfsbeheer. je zou de eerste niet zijn die met veel energie en enthousiasme begint, hard werkt en zijn administratie laat versloffen met alle gevolgen van dien. Tevens is een goede raad nooit te duur in deze, want als je bijvoorbeeld al de verkeerde ondernemingsvorm kiest of andere zaken verkeerd inricht, zou je er later veel hinder van kunnen ondervinden. Laat je voordat je begint al bijstaan door een goede boekhouder of fiscalist.

  Daarna kun je nog altijd besluiten om bepaalde zaken (gedeeltelijk) zelf te gaan uitvoeren. Maar laat je basis goed opstellen. Dit gratis advies krijg je van mij met de beste bedoelingen.

  Veel succes met je plannen!


Deze vraag beantwoorden