Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Probleem

Vraag van: 824 keer bekeken Algemeen

Hallo,

Ik heb een ondernemingsnummer sinds 2008...maar deze heeft tot nu toe stilgestaan (btw stond op nonactief). Maw nu heb ik hem terug opgestart.

 

Zit met 2 vragen :

Nu vroeg ik me af of er een probleem kan ontstaan met de sociale bijdragen (heb geen betalingen gedaan omdat ik met de ondernemingsnummer niet handelde)

Stel nu dat ik wordt ontslagen bij mijn hoofdberoep...wat dan? Heb ik dan nog recht op een uitkering (de nummer is in feite van 2008 alhoewel nu pas opgestart terug)

 

Bedankt voor de reacties.

 

 

2 Antwoorden 1. Zenito Ondernemingsloket

  Beste,

  Inzake je sociale bijdragen kan ik melden dat in 2015 je een voorstel tot betaling zal krijgen op basis van je inkomsten van 2012. Je kan in jouw situatie dan best het sociaal verzekeringsfonds contacteren om een verhoogde sociale bijdrage te betalen.
  Je sociale bijdragen simuleren gaat via http://www.zenito.be/nl/berekening-sociale-bijdrage

  Inzake de rechten die je hebt bij een ontslag dat je krijgt, kan ik melden als je start als zelfstandige, je rechten op werkloosheid kan behouden tot maximaal 15 jaar na het starten van je zelfstandige activiteit. Het is de RVA die hierover beslist.

  Met vriendelijke groet,

  Bart Pittoors
  Sociaal Juridisch Adviseur Zenito Studiedienst
  http://www.zenito.be
  http://www.startersgps.be 2. taxidriver

  Bedankt voor je reactie.

  Toch nog een bedenking omtrent sociale bijdragen.

  Ze kunnen toch geen sociale bijdrage met terugwerkende kracht gaan terugeisen hoop ik? (er is geen handel op geweest van 2008 tot 2014). Nu pas terug opgestart…

  Thx


Deze vraag beantwoorden