Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Privé- zakenrekening van een starter?

Vraag van: 1402 keer bekeken Boekhouden

Ik ga deze week langs om een ondernemingsnummer te activeren.

Hiervoor heb ik een rekeningnummer nodig voor de zaak. Aangezien de meeste banken extra rekenen voor zo'n handelsrekening heb ik een gewone rekening geopend (was volgens de kantoorhouder ook goed aangezien ik een natuurlijk persoon ben en geen bvba of dergelijke).

Nu (misschien een domme) vraag: Mag mijn startkapitaal gewoon van mijn priverekening overgeschrijven op deze rekening?

Of moet er iets speciaal geregeld worden?

En een tweede vraag is: Ik begin in een kleinhandel van decoratieartikelen, deze ga ik vooral online verkopen maar ook zal ik regelmatig de baan op gaan om winkels te bezoeken. Ik ben momenteel in het bezit van een firmawagen, kan ik de brandstofkosten die ik ga maken voor deze bezoeken ook inbrengen in de kosten? Ik gebruik nu mijn priverekening om te tanken en zou dan de andere rekening gaan gebruiken om te tanken voor handelsbezoeken.

2 Antwoorden 1. Noëlla - Securex Ondernemingsloket

  M.b.t. de inbreng van de kosten neemt u best contact op met een boekhouder.

  U kan perfect een bedrag van uw prive rekening overboeken naar de rekening geopend op naam van de zaak.

  Indien u zich wenst in te schrijven als zelfstandige bent u steeds welkom bij ons op kantoor waar wij alles voor u in orde kunnen brengen. Hierbij kan u een lijst vinden van onze kantoren.

  http://www.securex.eu/seats.nsf/vwGo-Start_nl 2. zelfstandigen.be

  Geen probleem voor wat de overschrijving betreft (er moet niets speciaal geregeld worden).

  De kosten die je maakt om klanten te bezoeken, kun je inderdaad inbrengen. Je moet ze dan wel kunnen verantwoorden aangezien je de wagen ook voor andere doeleinden gebruikt. Je zult dus een opsplitsing moeten maken tussen de kilometers voor je zaak en kilometers voor andere doeleinden.

  Welke rekening je best gebruikt om te tanken, hangt een beetje af van de manier van betaling. Bankkaart, kredietkaart, tankkaart…


Deze vraag beantwoorden