Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Pedicure in bijberoep

Vraag van: 2416 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Beste, Ik werk deeltijds en heb recent een cursus pedicure afgerond, nu is het de bedoeling dat ik op de dagen dat ik kan en wil pedicures uitvoer bij mensen thuis, en ook al is het thuis toch zou ik graag in orde zijn met de formaliteiten. Ik ga hier het grote geld niet verdienen en door eerdere problemen met terugbetalingen btw (5j gewacht op terugbetaling wat ik niet kon appreciëren aangezien alles netjes op tijd betaald was en ook MOEST zijn.) vraag ik me af wat de wettelijke bijkomstigheden zijn. Gesteld dat ik 10 á 15 pedicures per maand doe, hiermee dus (x18) 180 á 270€ bijverdien, min de onkosten (mesjes, vijlen, producten,... ca5€ per keer) 130 á 180€ per maand. Welke formaliteiten breng ik in orde? Wat zijn men bijdragen op alle vlakken als ik onder de 1300 euro bijverdien (wat zeker het geval zal zijn tot ik vaste klanten heb). Welke bijdragen betaal ik dan? Alvast bedankt

1 Antwoorden 1. peter

  Sociale lasten betaal je op je netto, dus inderdaad inkomsten-kosten.
  Blijf je onder de 1342 Euro/jaar netto, dan moet je geen sociale lasten betalen.

  Alhoewel men altijd aanraad de minimum bijdrage te betalen (71,4 Euro/kwartaal), aangezien dat wanneer per ongeluk toch over die drempel gaat met je inkomen, je een mooie rekening kan verwachten 3 jaar later (begin 4de jaar).

  Formaliteiten, je moet registreren bij de KBO (via je ondernemingsloket), BTW registreren, en dan ook je BTW vrijstelling aanvragen aangezien je minder dan 5580 Euro/jaar gaat verdienen.

  Vanaf 1 April wordt dit bedrag trouwens opgetrokken tot 15,000 Euro!

  Je netto inkomen als ZIB (inkomen-kosten-eventuele sociale lasten) komt wel bij je bruto werknemers inkomen en wordt aldaar belast, afhankelijk van hoeveel je verdiend met je normaal werk.


Deze vraag beantwoorden