Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Overstappen van bediende naar vennoot.

Vraag van: 1784 keer bekeken Financieel

Ik probeer voor mezelf te berekenen of ik financieel voordeel haal om mezelf in te kopen in een BVBA als meewerkend vennoot. Los van de prijs die ik voor de overname van de aandelen zal betalen wil ik toch een zicht hebben op mijn maandelijks nettoloon.

Als vennoot zou ik een loon ontvangen van 4700 euro per maand, na aftrek van sociale bijdrage zou er dan nog een 3700 euro netto worden overgehouden. Ik heb begrepen dat je op de winsten van de BVBA al belastingen betaalt maar moet ik dan ook nog belastingen betalen op die 3700 euro netto per maand of niet?

Indien U mij nog verder informatie kan doorgeven die hieromtrent nuttig kan zijn, is dit uiteraard welkom want ben al 20jaar werkzaam als bediende met ook wel extra voordelen als groepsverzekering e.d. waar ik ook nog allemaal rekening zal mee moeten houden.

Alvast bedankt.

1 Antwoorden  1. VdBo

    Uiteraard zal je op de 3700 euro netto ook personenbelasting moeten betalen. Dit bedrag is te vergelijken met een brutoloon dat een werknemer verdient. Tevens zal er ook nog personenbelasting betaald moeten worden voor de eventuele voordelen zoals een wagen, gsm, etc. Anderzijds is de bezoldiging van een vennoot een aftrekbare kost voor de vennootschap.

    Een boekhouder die beschikt over alle informatie kan een perfecte simulatie maken waarmee je kan vergelijken hoeveel je zal overhouden in beide situaties.


Deze vraag beantwoorden