Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Op welke manier samenwerken met een zelfstandige?

Vraag van: 1289 keer bekeken Sociaal statuut

Ik zou één dezer tijden kunnen beginnen werken bij een zelfstandige houtbewerker. Hij werkt momenteel alleen , en zou graag met mij samenwerken.

We zijn tot de constatatie gekomen dat er vier opties zijn .

Eerste , mij in dienst nemen als werknemer maar dit zou een enorme kost zijn voor mijn werkgever? Hij sprak van als mijn maandloon 1600 zou bedragen dat het hem wel meer dan vierduizend euro zou kosten. En dit is voor hem een zeer grote stap die hij liever zou vermijden.

Tweede, ik begin zelfstandig en werk voor hem en stuur elke maand mijn facturen op, maar dan zitten we met het probleem van schijnzelfstandigheid. Hoe is dit te vermijden kan dit vermeden worden door bv iedere maand ook nog voor 1 andere klant te werken.

Derde, is mij inkopen in de zaak door 33 procent van de aandelen te kopen, en gewoon samen projecten aan te nemen en te verwerken. 

En dan kan ik bv ook werkmateriaal of een camionette op de zaak kopen?

Dan was er nog de vierde optie deze is een vennootschap maar deze snap ik niet zo goed.

Zijn er nog andere opties mogelijk en zo ja welke dan. 

Is het mogelijk om deze vier opties ook concreet uit te leggen met de voor en nadelen?

Alvast bedankt!

1 Antwoorden 1. Sabrina - Securex ondernemingsloket

  Beste Ludo

  Er zijn inderdaad verschillende opties mogelijk. Indien u ervoor zou kiezen om zelfstandige te worden, dient u zelf ook de basiskennis bedrijfsbeheer te bewijzen, en daarnaast de beroepskennis van polyvalent schrijnwerker + plaatsen/herstellen van Schrijnwerk_glazenmaker. Dan kan u inderdaad niet enkel facturen uitschrijven aan die ene zelfstandige, maar moet u facturen uitschrijven naar meerdere bedrijven / particulieren. Anders word je inderdaad als schijnzelfstandige aanzien.

  Indien je zelf de kennis niet kan bewijzen kan je eventueel starten als zelfstandig helper. (maar dt kan enkel indien het gaat om een eenmanszaak, dit is niet mogelijk bij een vennootschap).

  Voor u een beslissing neemt, raad ik u aan vrijblijvend contact op te nemen met een van onze kantoren, om de mogelijkheden te bespreken en de voor – en nadelen te bekijken.
  http://www.securex.eu/seats.nsf/vwSecurex_nl

  Vriendelijke groeten, Sabrina


Deze vraag beantwoorden