Welkom Gast. Inloggen or Registreren

0 Antwoorden

Online aankopen voor vrienden, wat met de belastingen?

Vraag van: 723 keer bekeken , , ,
Financieel

Beste forumleden

Ik speel een online spel op mijn smartphone sinds een paar maanden. Dit spel is een zogenaamd 'freemium' spel. Gratis down te loaden en gratis te spelen, maar men dient te betalen om verder te komen in het spel aan de hand van 'in-app aankopen'.

Het spel is beschikbaar op verschillende platformen, voornamelijk Android en iPhone. De mogelijke aankopen verschillen op de verschillende platformen qua inhoud en prijs/kwaliteit. Resultaat: vrienden waarmee ik speel, vragen aan mij om advies over welke aankopen ze best doen en vragen mij dat ik de aankopen voor hen doe, gezien de aankoop voor hen niet mogelijk is op hun iPhone en ze dus daar minder waar voor hun geld krijgen dan wanneer ik de aankoop voor hen doe. Ze geven mij geld via Paypal om de aankoop voor hen uit te voeren, iets meer dan wat het mij kost, als bedanking voor het advies en om de aankoop voor hen te doen.

Moet ik hier op de één of andere manier belastingen op betalen? Moet ik dit ergens vermelden op mijn belastingsbrief? Ik ben momenteel student zonder inkomen tot (vermoedelijk) september wanneer ik afgestudeerd ben. Ik wil natuurlijk graag mijn vrienden helpen, maar wil niet dat dit mij achteraf duur te staan komt.

Bedankt op voorhand!

Deze vraag beantwoorden