Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Onduidelijkheid over belastingen bijberoep

Vraag van: 827 keer bekeken Boekhouden

Dag,

Ik ben nu reeds 4 jaar bezig in bijberoep als dj met ondernemingsnummer en aangesloten bij de sociale kas voor zelfstandigen en een boekhouder die jaarlijks mijn btw formulier invult.

Bij het lezen van alle vragen op deze site is me nu iets niet meer duidelijk.

Ik heb altijd geweten dat als je onder de €4800 (wat nu opgetrokken is naar €15.000) blijft wat inkomsten betreft, hier geen belasting moet op betalen, pas wanneer je de €15.000 overschrijdt dat ze dan belasting aanrekenen op de inkomsten boven de €15.000.

Of moet je als je meer dan €15.000 per jaar omzet heeft overschakelen van een ondernemingsnummer naar een echt btw nummer? dat is me nu niet duidelijk.

Ik dacht altijd dat als ik €30.000 omzet draai ik nog altijd met een ondernemingsnummer mag werken maar dan wel belasting betaal op alles boven de €15.000

2 Antwoorden 1. Hans Eynikel - boekhouder - fiscalist

  Beste Jacky,

  Het is zo dat je altijd belastingen betaalt op je winst ook al bedraagt deze maar 1 euro. Deze regeling gaat over de btw. Als je minder dan 15000 euro omzet hebt mag je zonder btw werken, ga je daarboven ben je verplicht om btw op je facturen te rekenen 2. Jacky

  Ik zit nog niet aan mijn 15000 euro per jaar, maar volgend jaar of 2017 zit ik er zeker boven.
  Iets om in het oog te houden want dat wist ik niet, waarschijnlijk had mijn boekhouder mij ook wel ingelicht mocht ik de 150000 benaderen.

  Bedankt voor de informatie.


Deze vraag beantwoorden