Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Onduidelijke zaken ZIB

Vraag van: 1219 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Er zijn me nog enkele zaken onduidelijk over zelfstandige in bijberoep, klopt het als ik het volgende zeg?:

 Als ik momenteel fulltime maandelijks 2500 EUR bruto verdien, maar zou overstappen naar 4/5e en een eenmanszaak zou starten in bijberoep. Stel dat ik dan nog maar 2050 EUR bruto verdien maar extra inkomsten heb van 450 EUR op maandbasis. Dus nog steeds een totaal van 2500. Verandert er dan iets aan mijn netto-inkomsten?

BTW in dit scenario is niet van toepassing omdat het jaarinkomen van de zelfstandige activiteit minder dan 5580 EUR bedraagt. Maar als ik me niet vergist moet ik me verplicht aansluiten bij een mutualiteit voor zelfstandigen, het lidmaatschap moet er dus ook nog af. Zijn er nog zaken die ik over het hoofd zie?

 Alvast bedankt

2 Antwoorden 1. nelevdh - Securex ondernemingsloket

  Beste

  Ik zou niet durven stellen dat btw niet van toepassing is. Je dient met een omzet van minder dan 5580 euro jouw ondernemingsnummer wel te activeren als btw-nummer, dit kan evenwel onder het vrijstellingsregime.

  Op het vlak van mutualiteit verandert enkel uw hoedanigheid. U kan er uiteraard wel voor kiezen om een ziekenfonds te kiezen dat zich oriënteert naar de zelfstandigen, waarvan Securex een voorbeeld is. Kijk gerust op onze website voor meer info:

  http://www.securex-mutualite.be/nl/zelfstandige/index.html

  Om verdere vragen over zelfstadige in bijberoep te beantwoorden kan u steeds terecht in een van onze ondernemingsloketten: http://www.securex.eu/seats.nsf/frmSeats?ReadForm&Lang=N

  Veel succes 2. Zelfstandigen.be

  Het drempelbedrag voor de btw-vrijstellingsregeling werd opgetrokken. http://www.zelfstandigen.be/vrijstellingsregeling-btw/


Deze vraag beantwoorden