Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Ondernemingsnummer aanvragen voor de start?

Vraag van: 1116 keer bekeken Boekhouden

Ik ben tot 31 aug 2013 in dienstverband bij mijn huidige werkgever. Vanaf 1 sept start ik als zelfstandige, onder de vorm van een VOF.

Ik wil een ondernemingsnummer aanvragen met als startdatum 1 sept.

Ik wil een auto aankopen op naam van mijn vennootschap, met als leverdatum eind augustus. Kan dit gebeuren zonder BTW nummer? Of krijg ik al een BTW nummer voor de eigenlijke start van 1 sept? BTW op de wagen is recupereerbaar dus wil ik het liefst direct correct doen.

Met dank bij voorbaat.

1 Antwoorden 1. Noella

  Beste,

  Zodra de statuten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel krijgt u een ondernemingsnummer.
  Dit nummer wordt ook uw BTW nummer. Met dit nummer kan u m.a.w. aankopen doen.

  Hoe dit boekhoudkundig geregeld moet worden vraagt u best bij een boekhouder na. Dit is de persoon die u kan zeggen hoe de aankoop boekhoudkundig verwerkt kan worden.

  Weet ook dat de vennootschap ingeschreven moet worden in de KBO. De vennootschap en uzelf als zaakvoerder dienen tevens aangesloten te worden bij een sociaal verzekeringsfonds. Er moet een BTW nummer aangevraagd worden. Soms moeten er ook vergunningen aangevraagd worden.

  Dit alles kan door ons in orde gebracht worden. U kan ook steeds bij ons langskomen voor een gratis adviesgesprek: http://www.securex.eu/seats.nsf/vwGo-Start_nl

  Met vriendelijke groeten
  Noƫlla Wouters


Deze vraag beantwoorden