Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Ondernemen in Nederland

Vraag van: 1104 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Sinds jaar en dag werk in loondienst voor een Belgisch bedrijf.  Mijn taak is om onze distributeurs in Nederland voldoende ondersteuning te geven en ook te ondersteunen in hun verkoopsproces naar eindklanten toe.  Nu ben ik benaderd geweest door een van onze distributeurs om wat meer exclusief voor hem te werken.  Hiermee doelde hij dat ik zelf op pad zou gaan om verkopen te realiseren.  De winstmarge zou hij in 50/50 willen delen.  (Winstmarge van € 2.000 tot € 15.000). (Dit is niet alle dagen hè :)) Ik wil uiteraard mijn huidige werkgever niet tegen de borst stoten maar uiteindelijk zou hij daar meer baat bij hebben!  Hoe kan ik dit best aanpakken?  De uren dat ik extra ga werken voor mijn distributeur komt uiteindelijk ook tegoeden van mijn huidige werkgever.  Of dien ik een bijberoep te starten zodat ik mijn commissie factureer naar Nederlandse distributeur?  Zoja, wat is dan financieel het interessantste?

1 Antwoorden  1. zelfstandigen.be

    In eerste instantie is het zaak om jouw werkgever niet tegen het hoofd te stoten. Het kan zijn dat hij het immers anders ziet dan jou (wanneer je spreekt dat hij er ook baat bij heeft).

    Als het om commissie gaat, is het niet nodig om te factureren. Dat zou ook met een commissieloonnota opgelost kunnen worden (waardoor jij geen boekhouding hoeft te voeren). Hangt er maar vanaf hoe jouw opdrachtgever (distributeur) dat ziet.

    Je zult in alle gevallen wel met een bijberoep moeten starten…


Deze vraag beantwoorden