Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

nagelstyliste

Vraag van: 965 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Beste,
vorig jaar 1 januari 2015 ben ik officieel gestart als Nagelstyliste in zelfstandig bijberoep. Ik betaal per kwartaal een 78€ sociale bijdragen en heb vrijstelling van BTW.
Nu: mijn inkomsten vorig jaar (2015) waren geen 1000€ voor dit jaar zal dat niet veel meer zijn aangezien ik ook nog steeds fulltime werk.
Ik vraag me af of er ook nog een ander statuut is aangezien ik er bijna niets aan over hou als ik die sociale zekerheid aftrek van mijn inkomsten.
Het is ook niet de bedoeling dat ik veel meer doe in bijberoep, ik wou gewoon in orde zijn met alles. Maar ik draag er op den duur aan toe met alle extra belastingen en zo.
Met vriendelijke groeten,
Els Vermeulen

2 Antwoorden 1. Vincent De Backer - Erkend Boekhouder

  Hey Els,

  Je kan een vrijstelling van sociale bijdragen aanvragen indien je netto-inkomen van het jaar lager is dan € 1423,90. Contacteer zeker eens het sociaal verzekeringsfonds van wie je deze betalingsuitnodigingen voor sociale bijdrage ontvangt. Je kan deze vrijstelling enkel genieten indien je dit ZELF aanvraagt. Voor alle duidelijkheid, NETTO-inkomen is uw inkomsten (€1000) min al uw onkosten. Je bent dus helaas sociale bijdrage voor niets aan het betalen terwijl je eigenlijk recht hebt op vrijstelling. 2. Carbofisc

  Zo snel mogelijk de vrijstelling aanvragen bij je sociale kas. Eventueel kan dit nog voor 2015.

  Alain Carels
  http://www.carbofisc.be


Deze vraag beantwoorden