Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Moet je onmiddellijk als zelfstandige van start gaan?

Vraag van: 1071 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Als IT'er zou ik graag één of meerdere apps voor smartphones bouwen en aanbieden in de store van Apple of Microsoft. Hierbij bestaat de mogelijkheid om een bepaalde prijs te vragen voor een app (bv 0,99€) of te kiezen voor een model waarbij in de app reclame getoond wordt waarvoor je dan vergoed kan worden.  De inkomsten uit dergelijke (hobby?) activiteit zijn naar alle waarschijnlijkheid verwaarloosbaar maar kunnen bij een onverwachts succes toch oplopen.

De vraag is of ik  voor dergelijke opzet onmiddellijk moet inschrijven als zelfstandige in bijberoep of kan ik dit onder een andere vorm en stap  dan  over naar een zelfstandigen statuut in bijberoep als de inkomsten oplopen?

alvast bedankt

1 Antwoorden  1. zelfstandigen.be

    Niet echt aangewezen, Nicolas, het overstappen naar een zelfstandige activiteit indien voldoende succesvol. Ook niet wettelijk want het is vis of vlees.

    Of je beoefent een zelfstandige activiteit of het is een hobby. In dat laatste geval wordt verondersteld dat je geen handelspraktijken toepast.

    Anderzijds moet je ook niet heiliger dan de paus proberen te zijn. Dus je gezond verstand laten spreken of een van onze partners contacteren van zodra je app succesvol zou blijken. Zie http://www.startersforum.be/partners

    Veel succes…


Deze vraag beantwoorden