Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Moet ik mij laten registreren als zelfstandige indien ik honden fok?

Vraag van: 2711 keer bekeken Algemeen

Wij beginnen binnenkort met honden fokken. Momenteel hebben we nog maar 1 teefje maar we zouden dan nog eentje uit het nest worden gehouden. Nu heb ik gehoord dat je geen 2 nesten meer btw vrij mag fokken. Vanaf 5580 euro zou dit zelfstandig bijberoep zijn. Nu heeft een gemiddelde leonberger 8 pups die elk 1200 euro kosten. Dat is 9600 euro zonder dat mijn reu dan nog eens een dekking doet. Wat zal ik van kosten moeten betalen hiervoor? Btw en rsz? En ben ik dan verplicht om bedrijfsbeheer te hebben? Alvast bedankt!

2 Antwoorden 1. Janique - Securex Ondernemingsloket

  Het fokken van honden met het oog op verkoop en winst, wordt als handelsactiviteit aanzien en bijgevolg dient u een ondernemingsnummer aan te vragen, bent u btw-onderworpen en moet u aansluiten als zelfstandige bij een sociaal verzekeringsfonds.
  Voor de aanvraag van een ondernemingsnummer is er inderdaad basiskennis van het bedrijfsbeheer nodig.
  Indien uw jaaromzet groter is dan €5580 kan u de vrijstellingsregeling van de btw niet aanvragen en bent u verplicht per kwartaal een btwaangifte te doen.
  Indien uw nettojaarinkomsten uit uw zelfstandige activiteit hoger zijn dan €1419 (jaar 2013) bent u bovendien sociale bijdragen verschuldigd (dit in de veronderstelling dat u als bijberoep kan aansluiten).
  Voor al deze zaken kan u terecht bij het ondernemingsloket go-Start. zie adresen ;
  http://www.securex.eu/seats.nsf/vwGo-Start_nl

  Bekijk zeker eens volgende site voor de opstart van een eigen zaak :
  http://www.securex.be/nl/zelfstandige/ 2. Wouter Lecluyse

  Vergeet ook uw erkenning als dierenhandel niet.

  http://www.kortrijk.be/producten/dierenhandel-erkenning


Deze vraag beantwoorden