Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Minder belastingen betalen

Vraag van: 778 keer bekeken Financieel

Beste,

Ik sta momenteel op een academie vr schone kunsten, waar ik 9 uur jeugdatelier geef, daarnaast geef ik 9 uur avondles op een cultureel centrum. Desondanks ik een gemiddeld inkomen heb van 1500€, betaal ik mezelf elk jaar blauw aan belastingen.

Die bedragen liggen soms zo hoog dat ik moet lenen bovenop mijn loon om die te kunnen betalen. Zou voor mij een (half) zelfstandig statuut in bijberoep geen oplossing zijn voor mij, of moet ik daar meer uren vr doen op de academie, alleszins mijn totaal inkomen van de academie is practisch het dubbel van wat ik op het cultureel centrum verdien voor de lessen die ik daar geef.

Indien u mij geen antwoord kan geven, zou u mij dan knn doorverwijzen nr een dienst die dat eventueel wel kan?

Alvast bedankt vr het lezen.

1 Antwoorden  1. Carbofisc

    Bij 2 betrekkingen is het altijd zo dat elke werkgever maar inhoudt op het loon dat hij uitbetaalt. Op 9 uur zal dat weinig zijn, op de combinatie uiteraard een pak meer. 1500 € is in veel gevallen al een inkomen van een fulltime. En jij verdient dat op 18 uur. Daar wringt volgens mij het schoentje.

    Om in bijberoep te starten moet er een hoofdberoep zijn. Als leerkracht moet je dus minstens de helft van het aantal uren van een voltijdse betrekking in hoofberoep zijn ingeschreven.

    Op zich zal de omschakeling van hoofd- naar bijberoep niet maken dat je daardoor minder belastingen zal betalen.


Deze vraag beantwoorden