Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Meteen zelfstandige in bijberoep?

Vraag van: 1363 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Beste,

ten gevolge van plotse werkloosheid tgv herstructurering bij mijn vorige werkgever, zat ik noodgedwongen thuis in afwachting van een nieuwe job. Om mijn tijd nuttig te besteden heb ik toen de opleiding energiedeskunidge type A gevolgd en succesvol beƫindigd. Ondertussen ben ik opniieuw voltijds aan het werk, maar denk er wel over om als bijverdienste EPC keuringen te verrichten en bijhorende EPC attesten af te leveren.

Moet ik hiervoor onmiddellijk een statuus als zelfstandig in bijberoep voor aanvragen? Of kan ik in aanvang dit doen zonder dit statuur en de extra inkomsten die ik hierdoor bekom, louter aangeven bij de extra inkomsten op mijn personenbelasting.

IMoch dit soort advies niet door jullie verstrekt kunnen worden, kunnen jullie me misschien helpen met aan te geven waar ik dan beter terecht kan met deze vragen?

In afwachting van antwoord,

1 Antwoorden 1. Stefanie Securex Ondernemingsloket

  Geachte,

  Indien u deze EPC keuringen op zelfstandige basis gaat afleggen dient u zicht inderdaad aan te sluiten bij een sociaal verzekeringsfonds en een eigen ondernemingsnummer aan te vragen.
  U kunt aansluiten in bijberoep, daar u voltijds tewerkgesteld bent als werknemer, en de vrijstelling van sociale bijdragen aanvragen.
  Meer info kunt u hieronder terugvinden
  http://www.securex.be/nl/zelfstandige/opstart/start/administratieve-formaliteiten/sociale-bijdragen/

  Veel succes
  Stefanie Schaecht
  Client Advisor Securex


Deze vraag beantwoorden