Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Met 2 personen een zaak beginnen?

Vraag van: 6115 keer bekeken Rechtsvorm

Kan je met 2 personen een zelfstandige activiteit starten? Hoe doe je dat als je met 2 iets wil opstarten? Dank je voor het antwoord.  

2 Antwoorden  1. SBB Accountants en Adviseurs

    Indien het de bedoeling is om met 2 personen binnen eenzelfde onderneming te werken, zal je een vennootschap moeten oprichten. Er bestaan verschillende vennootschapsvormen. De keuze van de geschikte vennootschapsvorm hangt af van verschillende factoren: de eraan verbonden kosten en verplichtingen, fiscale aspecten, de aansprakelijkheid, enz. Een weloverwogen keuze is dan ook van essentieel belang.

    Op onze website vind je een artikel over de verschillende vennootschapsvormen:
    https://www.sbb.be/Nederlands/Topmenu/SBBNieuws/tabid/1502/articleType/ArticleView/articleId/1438/Default.aspx Je kan ook steeds een afspraak maken bij een SBB-kantoor in de buurt voor een vrijblijvend adviesgesprek.  2. zelfstandigen.be

    Zoals SBB aangeeft, is een vennootschap de enige manier om legaal samen iets op te starten. Anders zou ieder voor zich een eigen ondernemingsnummer moeten aanvragen en zelfstandige worden maar dan is er natuurlijk weinig gemeenschappelijks aan de samenwerking.


Deze vraag beantwoorden