Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Meer belasting betalen op mijn hoofdberoep?

Vraag van: 934 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Ik had het plan om deeltijds te gaan werken (20u/ week) en zou daarvoor 1150 euro bruto verdienen. Ik zou hierop weinig belast worden omdat het loon in een lage schijf zit. Stel dat ik start in bijberoep en bv 300 euro/ maand extra winst zou hebben betaal ik dan ook die 40% belastingen op mijn hoofdberoep (want dan hou ik minder over dan ik nu zou over hebben)?

Bedankt voor uw antwoord.

2 Antwoorden 1. Zenito Ondernemingsloket

  Beste Heidi,

  deze vraag kan het beste beantwoord worden door een accountant of boekhouder. Je kan dit vermijden door een kleine vennootschap op te richten en je te benoemen als onbezoldigd zaakvoerder. Anderzijds blijven de inkomsten dan wel in de vennootschap en niet bij u.

  U kan met een deeltijdse loontrekkende activiteit opstarten in bijberoep.

  Bijkomende info inzake te ondernemen stappen kan je vinden op http://www.startersgps.be of op 02/21.22.303.

  Succes met de opstart,

  Bart Pittoors
  Sociaal Juriidisch Adviseur Zenito Studiedienst
  Zenito Sociaal Verzekeringsfonds en Ondernemingsloket
  http://www.zenito.be 2. Peter De Bruyn

  Minder overhouden dan je nu verdient, is natuurlijk niet aan de orde, Heidi.

  De belastingtarieven werken met schijven, hoe hoger de schijf van inkomsten, hoe hoger het percentage waaraan je wordt belast voor die schijf wel te verstaan. De inkomsten voor je bijberoep komen bovenop je andere inkomsten en vallen daardoor in de hoogste schijf.

  Dat neemt niet weg dat er qua belastingen over jouw hoofdberoep niets wijzigt. Dus of je al dan niet een bijberoep hebt, maakt niets uit aan de belasting op jouw hoofdberoep. Je betaalt die enkel en alleen over je bijberoep.


Deze vraag beantwoorden