Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

marktonderzoek freelance veiligheidsdeskundigen

Vraag van: 1511 keer bekeken Algemeen

Ik ben plannen aan het maken om als freelancer binnen projecten in de farmaceutische en chemische industrie tewerk geteld te worden als veiligheidsdeskundige.

Hoewel dat redelijk gebruikelijk is, ben ik toch een beetje terughoudend gezien mijn weinige ervaring met zelfstandig werken.

Daarom vroeg ik mij of er ergens eventueel cijfers of marktonderzoeken beschikbaar zijn van freelancers die als veiligheidsdeskundigen worden aangesteld. Hoeveel mensen er starten, hoeveel afhaken, van welke leeftijd, regio, ..

Ik heb al contact opgenomen met Unizo en verschillende websites maar steeds zonder resultaat. Daarom dacht ik eens via deze weg te proberen?

Alvast bedankt.

1 Antwoorden 1. Startersforum

  Er bestaat in Vlaanderen (of België) geen instantie die zich hiermee bezighoudt.

  Het meest aangewezen orgaan is in dit geval het Agentschap Ondernemen van de Vlaamse overheid. Zelf voeren zij geen marktonderzoek (meer) uit maar laten het volgende weten.

  “De starter kan allicht best te rade gaan bij organisaties van preventie-adviseurs en/of veiligheidscoordinatoren (uit de vraag op Startersforum is het niet duidelijk over welke functie het precies gaat).

  Organisaties die de starter allicht verder kunnen helpen zijn: Prevent vzw: http://nl.prevent.be/net/net01.nsf/p/MM70-02 of de beroepsvereniging van preventieadviseurs Prebes: http://www.prebes.be/over-prebes Vlaamse vereniging van veiligheidscoordinatoren : http://www.vbvc.be/

  Een tip voor de starter is om ook eens contact te leggen met een zelfstandige veiligheidsdeskundige die niet meteen in zijn ‘marktgebied’ zit en met hem een gesprek aan te knopen over zijn vragen en twijfels.”


Deze vraag beantwoorden