Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Mag mijn vriendin voor mij werken op zelfstandige basis?

Vraag van: 1465 keer bekeken Algemeen

Ik ben nu al een tijdje een horecazaak (brasserie) aan het runnen, en mijn vriendin zou binnenkort een hostessenbureau opstarten. Ze heeft voordien nog niet voor mij gewerkt. Is er een mogelijkheid dat eens ze haar hostessenbureau heeft opgestart en dus zelfstandige is, ze bij mij kan werken op zelfstandige basis?

1 Antwoorden 1. Noƫlla - Securex Ondernemingsloket

  Beste,

  Indien jullie niet gehuwd zijn of wettelijk samenwonen kan uw vriendin bij u komen werken als werknemer of op zelfstandige basis als zelfstandig helper, als werkend vennoot (aandelen bezitten) of met een eigen ondernemingsnummer.
  Indien jullie zich in deze situatie bevinden en ze komt op zelfstandige basis bij u werken moet u er wel goed op letten dat dit bij een eventuele controle van de RSZ niet als schijnzelfstandigheid beschouwd kan worden.

  Indien jullie gehuwd zijn of wettelijk samenwonen kan er geen band van ondergeschiktheid zijn tussen jullie.
  Als werknemer kan ze dan niet bij u aan de slag gaan maar om dit op zelfstandige basis te gaan doen is er geen probleem.

  Let wel dat, indien ze een eigen ondernemingsnummer heeft, ze enkel kan factureren aan u voor activiteiten die ze cfr. haar inschrijving kan doen.

  Voor verdere vragen kan u steeds contact opnemen met een van onze client advisors. Hierbij kan u de contactgegevens vinden van onze kantoren.
  http://www.securex.eu/seats.nsf/vwGo-Start_nl


Deze vraag beantwoorden