Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Mag je producten verkopen via internetsites?

Vraag van: 1273 keer bekeken Algemeen

Ik ben sinds enige tijd begonnen met aantal zaken te verkopen via de gekende internetsites.

Ik heb vooral heel veel boeken, een jarenlange hobby en verzameling.

Wegens overvolle boekenkasten en -dozen en geen interesse bij kinderen ben ik stilaan begonnen één en ander te verkopen.

Moet ik voor de verkoop van mijn eigen collectie me laten registreren als zelfstandige om geen problemen te krijgen met belastingen enz..

Ik heb geen aankoopbewijzen meer. Ik verzamel nog steeds doch niet met het directe doel mijn nieuw aangekochte boeken te verkopen.

Mettertijd zullen deze aankopen wel ooit eens aangeboden worden. Ook heb ik soms zaken dubbel, heb geen boekhouding bijgehouden van wat ik zoal heb dus kunnen gerust eens dubbele bijzitten die ik dan wel verkoop. Is niet de bedoeling om winst te maken, alleen om min of meer mijn ooit betaalde centjes terug te krijgen. Ik werk in vast dienstverband en hoef er dus niet achter te winnen, alleen opkuisen en investering terug krijgen.

Kan ik gecontrolleerd worden door belastingen?

Beste dank voor info.

2 Antwoorden 1. Noella

  Beste,

  Zo ik dit begrijp betreft het gewoon een verkoop van eigen 2de hands spullen die niet specifiek aangekocht worden / werden met het doel ze terug te verkopen.

  Voor mij valt dit buiten de reglementering en moet u zich niet inschrijven in de KBO..

  Met vriendelijke groeten

  Noëlla Wouters
  Securex Ondernemingsloket 2. freelancenetwork

  Als het daadwerkelijk om de verkoop van spulletjes gaat (af en toe), hoef je niet naar het KBO. Maar als je constant 50 tot 100 dingen op internet probeert te verkopen, zou ik mezelf toch eerst informeren.

  Een controle door de fiscus kan altijd. Je bent immers makkelijk vindbaar aangezien je waarschijnlijk met naam en telefoonnummer op het internet staat.


Deze vraag beantwoorden