Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Mag dochter mij helpen als zelfstandige in bijberoep?

Vraag van: 1720 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Ik heb een nagelstudio als eenmanszaak.  Mijn dochter wil ook stilletjes in het beroep stappen.  Ze is in januari dit jaar 20 geworden, is eind vorig naar gestopt met hogeschool en is momenteel werkzoekende, ze trekt nog wel kindergeld omdat ze in de wachtperiode zit.

Kan ze als zelfstandige in bijberoep gewoon meewerken in mijn studiootje thuis of gaat dat niet nu ze ingeschreven is als werkzoekende?  Het zou zonder btw zijn, en het is ook nodig dat zij zelf haar bedrijfsbeheer haalt veronderstel ik?

Moet ik een VOF oprichten met haar?

Vriendelijk bedankt voor uw antwoord

1 Antwoorden 1. Noella

  Uw dochter kan steeds bij u starten als zelfstandig helpster, de oprichting van een vennootschap is hier niet nodig. Ze gaat dan gewoon onder uw ondernemingsnummer meehelpen en uw zaak.

  Jullie gaan dan echter wel goed navraag moeten doen bij het kinderbijslagfonds (risico op verlies van kinderbijslag?) en bij de RVA (vanaf wanneer kan ze een uitkering krijgen en mag ze de uitkering cummuleren met een zelfstandige activiteit om in bijberoep ingeschreven te kunnen worden?).

  Zo ik uit uw mail opmaak heeft ze op dit moment geen enkel inkomen en dus geen statuut. Ze gaat ook niet meer naar school.
  Het gaat hier dus a.d.h.v. de info waarover ik momenteel beschik een aansluiting in hoofdberoep betreffen.

  Voor verdere info kan u steeds contact opnemen met mijn collega’s waar u steeds kan langsgaan voor een gratis advies (best na afspraak).
  http://www.securex.eu/seats.nsf/vwGo-Start_nl

  Met vriendelijke groeten


Deze vraag beantwoorden