Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Kwartaalbijdragen en vennootschapsbijdrage

Vraag van: 1374 keer bekeken Sociaal statuut

Hallo,

ik ben mijn vrouw aan het helpen met het opstellen van haar haalbaarheidsstudie inzake een opleiding bedrijfsbeheer bij Syntra.

Ik kan het antwoord niet vinden op een schijnbaar simpele vraag, nl. indien mijn vrouw een vennootschap uitoefent, moet zij dan ook kwartbaalbijdragen betalen bovenop de jaarlijkse vennootschapsbijdrage? Zowel in hoofdberoep als in bijberoep?

1 Antwoorden 1. Touria Oulhadj - Xerius

  Hallo Kevin,

  Een vennootschapsbijdrage moet jaarlijks betaald worden door elke vennootschap die onderworpen is aan de Belgische vennootschapsbelasting of de belasting der niet- verblijfhouders. Kleine vennootschappen met een balanstotaal minder dan 641.787,86 euro, betalen 347,50 euro, vennootschappen met een balanstotaal hoger dan bovenvermeld bedrag betalen 868,00 euro. Indien de vennootschap voldoet aan de voorwaarden kan deze de eerste, drie jaar genieten van de vrijstelling.

  Wat betreft de kwartaal bijdragen:

  Als het gaat om een ‘zuiver kosteloos mandaat’ dan is uw vrouw niet onderworpen. Dit betekent dat uw vrouw dan ook geen commerciĆ«le of technische activiteiten mag uitvoeren in de vennootschap en geen inkomsten noch voordelen van alle aard mag krijgen. Bovendien moet de kosteloosheid genotuleerd staan in het Belgisch Staatsblad.
  – Indien het gaat over ‘geen kosteloos mandaat’ dan is uw vrouw wel onderworpen en naargelang de situatie zal zij in hoofd of in bijberoep sociale bijdragen moeten betalen.

  Met vriendelijke groeten,

  Touria Oulhadj
  Klantverantwoordelijke vennootschapsbijdrage
  Xerius


Deze vraag beantwoorden