Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Kosten thuiswerk bijberoep

Vraag van: 973 keer bekeken Financieel, Zelfstandig bijberoep

Ik werk voltijds van thuis uit als werknemer. Mijn werkgever betaalt mij maandelijks een onkostenvergoeding hiervoor. Verder maak ik gewoonlijk gebruik van de forfaitaire aftrek voor beroepsinkomsten op mijn belastingaangifte.

Nu begin ik binnenkort ook een bijberoep, waarbij ik ook van thuis uit werk (in dezelfde ruimte). De vraag is of ik of ik voor het gedeelte van mijn bijberoep apart nog kosten kan inbrengen voor het gebruik van die ruimte voor mijn bijberoep (aankoop, intrest lening, verwarming,...)? Indien ja, wat zouĀ dan een aanvaardbare verdeelsleutel zijn, als ik bijvoorbeeld 10u per week 's avonds en in het weekend thuis voor mijn bijberoep werk?

 

Bedankt!

2 Antwoorden 1. Hans Eynikel - boekhouder - fiscalist

  Beste,

  Dit lijkt me geen probleem. Voor de kosten zou ik een verdeelsleutel handteren volgens beroepsmatige oppervlakte / totale oppervlakte

  http://www.hanseynikel.be 2. Vincent De Backer - Erkend Boekhouder

  Cbreeze,

  Best eens goed kijken op uw loonfiche hoe de belasting verloopt op uw onkostenvergoeding. Indien je hierop belast wordt als een bezoldiging zie ik geen vuiltje aan de lucht. Indien het gekwalificeerd is als kosten eigen aan de werkgever spreken we over dubbele kostenaftrek. Een wakkere controleur zal zeker uw kosten in bijberoep verwerpen gezien u niet kan aantonen dat u deze kosten gedragen heeft, uw werkgever heeft het namelijk gedragen.

  Zoals Hans aangeeft, verdeelsleutel kan veelal gebaseerd worden op beroepsmatige oppervlakte / totale oppervlakte. Ga hier zeker niet “te ver” in.


Deze vraag beantwoorden