Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Koerierdienst medicamenten

Vraag van: 1076 keer bekeken Sociaal statuut

Toen mijn echtgenote een e-mail stuurde naar een firma om een betrekking als chauffeur (in loondienst of zelfstandige) om het rond brengen van medicijnen, werd haar gezegd dat het enkel mogelijk was als zelfstandige, omdat de firma te veel problemen had met gewoon personeel ziekte afwezigheid, overuren, en met zelfstandigen had men dit probleem niet, daar deze zelf voor alles zoals vervanging moest voorzien en ( auto, verzekering, enz. ).

Toen zij in dienst was als zelfstandige bleek al vlug dat het om schijnzelfstandigheid ging, ze kon of mocht niets zelf beslissen, werd voortdurend telefonisch opgejaagd waar ben waar zit je. Er werd totaal geen inspraak op geen enkel vlak geduld, (ze werd op het matje geroepen en verbaal zwaar aangepakt).

De sector van medicijnen heeft heel strikte regels met de apotheken, waaruit blijkt dat deze sector niet met zelfstandigen kan werken, want er is totaal geen ruimte voor inbreng van de zelfstandige. Daarom werkt er ook geen enkel ander bedrijf in deze sector met zelfstandigen.

Ze heeft dan ook de firma aangeschreven om de schijnzelfstandigheid aan te kaarten, en te vragen met respect te worden behandeld door personen die de leiding hebben in het bedrijf, en te duiden dat er geen hiërarchie mag zijn tussen de bedrijven en ze om bewegingsvrijheid vroeg, als resultaat werd het contract verbroken zonder reden, daar mijn echtgenote geen zelfstandige was bij de sollicitatie en zelfstandige geworden is op vraag van deze firma, ook een wagen moest gekocht worden conform de regels van de sector ( 22000€ ) kon hen niets schelen arrogant ze zijn, men had namelijk een clausule voorzien in het contract dat beide partijen zonder reden het contract konden beëindigen mits een opzeg van 2 maand, het is duidelijk dat het hier om een misbruik gaat van deze clausule van het bedrijf.

Omdat het te heet werd onder hun voeten, daarom heeft men nadien een externe firma aan getrokken en werd alles geherstructureerd.

Graag uw advies in deze dank bij voorbaat.

1 Antwoorden  1. Carbofisc

    Wat is in concreto uw vraag?


Deze vraag beantwoorden