Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Kleinschalige hobby uitvoeren

Vraag van: 810 keer bekeken Algemeen

Ik zou graag binnenkort als hobby whiskytastings geven, vergezeld van een hapje. Ik zou dit echt als hobby willen doen maar wil er uiteraard niet aan toedragen. Ik beoog van per maand 1 tasting te doen waarbij ik mijn integrale omzet zou willen gebruiken om nieuwe flessen aan te kopen (zowel voor persoonlijk gebruik als voor tastings).

Heb ik hier verplichtingen naar belastingen toe of mag ik dergelijke kleinschalige hobby uitvoeren zonder kennisgeving aan de fiscus.

Alvast bedankt

2 Antwoorden  1. Carbofisc

    Aangezien je praat van omzet, en dat het een wederkerend gebeuren is, is dit onderworpen aan de wetgeving inzake BTW, belastingen en sociale bijdragen.
    Winst of hoe gering de omzet is, doet niet terzake.

    Evenwel kan je wel het vrijstellingsregime volgen voor de BTW, en als het zo kleinschalig is, wellicht ook onder de drempel van de sociale bijdragen blijven. Maar je zal je moeten inschrijven in de KBO.  2. Lotje

    Ik ben zelf nog een groentje, maar zou dit niet kunnen vallen onder ‘diverse inkomsten’? Die moet je wel aangeven, en ze worden belast, maar je moet geen sociale bijdragen betalen, en geen zelfstandige worden, zo lang deze inkomsten onder de +-1390 euro blijven, sporadisch zijn, en buiten je beroepsuitoefening vallen. Kijk voor meer informatie op http://www.law.kuleuven.be/jura/art/42n3/verduyckt.html


Deze vraag beantwoorden