Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Katten (dierenoppas) starten via cat alicious

Vraag van: 1788 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

ik zou graag als katten (dierenopppas) willen op starten als freelance via zelfstandig in bijberoep. dat gaat via cat alicious. nu per keer dat we zouden gaan krijgen we 7eur a 10eur plus vervoerskosten. dit is echt enkel om wat bij te verdienen, ga ik daar ook veel voor moeten betalen. nu het eerste jaar gaat dat nog niet zo een groot succes worden omwille nog naambekendheid maken maar ik denk ook naar later toe dat ik nooit een volledig loon mee ga kunnen verdienen ik denk eerder rond de 200 a 300 eur ten hoogste in de toekomst en het ene maand zal het andere niet zijn. maar heb toch wat schrik dat ik er ook door de belastingen er weinig aan over hou?

1 Antwoorden 1. Noella

  Indien u wenst te starten als zelfstandige zijn er een aantal stappen die u dient te ondernemen en wij kunnen u hiermee verder helpen.

  1) aanvraag ondernemingsnummer
  Als zelfstandige dient u over een geldige inschrijving in de KBO te beschikken. Opdat u een ondernemingsnummer kunt verkrijgen dient u ons een bewijs basiskennis bedrijfsbeheer voor te leggen. Dit bewijs kan geleverd worden a.d.h.v. bepaalde diploma’s / getuigschriften. Voor het uitlaten van honden, het letten op dieren, … is er geen specifieke beroepskennis nodig.
  De aanvraag van dit ondernemingsnummer kost 81,50 euro. Dit is een vast tarief opgelegd door de overheid. Het betreft een éénmalige kost.
  U dient tevens een aparte zichtrekening te openen voor de zelfsandige activiteit.

  2) aanvraag BTW nummer
  Na ontvangst van het ondernemingsnummer dient u een BTW nummer aan te vragen. Dit kan via ons (60,50 euro) maar dit kan u ook zelf in orde brengen.
  Gezien de beperkte inkomsten gaat u hier best kiezen voor de vrijstellingsregeling van BTW.

  3) aansluiting sociaal verzekeringsfonds
  Ook deze verplichte aansluiting kan via ons in orde gebracht worden. Indien u dit in bijberoep wenst uit te oefenen bedragen de voorlopige minimum bijdragen 75,62 euro per kwartaal. Let wel op dat dit bedrag gelinkt is aan een netto jaarinkomen uit de zelfstandige activiteit van +/- 1.419,50 euro. Verdient u meer dan gaat u achteraf moeten bijbetalen dus is het aangeraden dit goed bij te houden en de bijdragen eventueel laten verhogen wanneer u ziet dat u teveel gaat verdienen.
  Voor een netto jaarinkomen van een 3.000,00 euro (250 euro netto per maand) bedragen de voorlopige sociale bijdragen in bijberoep +/- 160,00 euro per kwartaal

  4) aansluiting ziekenfonds
  Dit kan tenslotte ook via ons in orde gebracht worden. Indien u dit wenst kan u naar ons ziekenfonds overstappen zodat u slechts één contactpunt heeft voor al uw vragen. Een aansluiting bij ons ziekenfonds kan al vanaf 4 euro per maand en per persoon. Wij kunnen u dan tevens een zeer goede hospitalisatieverzekering aanbieden en een product gewaarborgd inkomen.

  Voor verdere info kan u steeds contact opnemen met één van onze client advisors. Ze nodigen u graag uit voor een gratis en gepersonaliseerd advies.

  http://www.securex.eu/seats.nsf/vwGo-Start_nl


Deze vraag beantwoorden