Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

kapper aan huis

Vraag van: 670 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

hallo,

ik zou graag willen starten als kapper aan huis dit in bijberoep, nu was mijn vraag hoelang moet ik in bezit zijn van een 4/5 contract?

en waar moet ik zijn om alles in orde te brengen en mijn btw nummer aan te vragen, en moet ik met een boekhouder werken of kan ik dit zelf doen voor een bijberoep.

vriendelijk groeten cindy

2 Antwoorden 1. Carbofisc

  Beste,

  De situatie moet per kwartaal bekeken worden. Er hoeft niet achteruit gekeken te worden.

  Op zich kan je starten via een ondernemingsloket, maar een boekhouder kan dit ook doen voor je.
  Ik zou aanraden om via de kleine ondernemingsregeling te werken, en dus BTW-vrij te werken. Dan zijn de activiteiten van die boekhouder zeer beperkt, en de kostprijs dus ook niet te hoog.

  Mochten er vragen zijn, aarzel niet om ze te stellen.

  Alain Carels
  http://www.carbofisc.be 2. Warfid Brugge bvba

  Beste Cindy,

  Werken via de kleine ondernemingsregeling beperkt inderdaad de administratieve last en de kosten die daarmee gepaard gaan. Weet wel dat je wel degelijk ervoor kunt kiezen om toch btw-plichtig te zijn. Dit houdt in dat je btw moet aanrekenen op je prestaties (hierdoor sta je een stuk van je inkomst af aan de btw OF hierdoor word je iets duurder naar je klanten toe indien je hetzelfde netto wilt overhouden), maar tegelijkertijd kun je ook wel de btw op je kosten recupereren. Dit gaat dan niet alleen over de kosten die je sowieso moet maken (aankoop producten enz…), maar ook over de kosten die je nu al maakt (gsm, autokosten enz…). Soms kan het dus toch interessanter zijn om voor de btw-regeling te kiezen.

  Contacteer me gerust bij vragen.

  Simoens Tom
  [email protected]
  http://www.warfidbrugge.be


Deze vraag beantwoorden