Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Kan ik als zelfstandige BTW-vrij aankopen?

Vraag van: 1397 keer bekeken Boekhouden

Ik ben sinds 1 april zelfstandige als web-ontwikkelaar (niet in bijberoep) en ik wil een telefoon aanschaffen die ik wil inbrengen in de kosten. Nu had ik een aanbieding gezien bij een winkel in Nederland en ik zou hem dan graag daar willen kopen. Daarnaast ga ik mijn zelfstandigenstatuut opzeggen eind juni omdat ik een andere job-opportuniteit heb gekregen. Daarom zal mijn omzet van dit jaar rond de 6000 euro zijn. Het is mij nu niet geheel duidelijk of dat ik BTW zal moeten betalen op de telefoon die ik wil aanschaffen, ook rekening houdend met de geringe omzet die ik dit jaar ga maken. Zou iemand mij kunnen inlichten over de regels van het BTW-vrij maken van aankopen voor zelfstandigen? Bij voorbaat dank

1 Antwoorden  1. Zelfstandigen.be

    Best de telefoon niet inbrengen in de kosten, Yoran.

    Als je dat wel doet, moet je de btw hierop herzien aangezien het een investeringsgoed is en jij je zelfstandige activiteit stopzet.

    Als je hem toch zou opnemen in de boekhouding, pas dan de herziening toe in je stopzettingsaangifte zodat er geen knipperlichten gaan branden bij de btw-administratie.


Deze vraag beantwoorden