Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Is ZIB de moeite waard?

Vraag van: 1302 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Een vraagje: ik heb een fulltime job als buschauffeur maar zou graag willen starten als zib als ruitenwasser .

Hoe zit dit allemaal in zijn werk en wat zou ik kunnen overhouden aan dit avontuur ? En wat zou ik zo brutto moeten kunnen verdienen per maand om er toch iets of wat aan te verdienen aan het werk dat ik zou leveren ? Zou dit de moeite waard zijn om mijn vrije tijd aan te spenderen terwijl ik niet met mijn hoofdberoep bezig ben ? Alvast al bedankt.

1 Antwoorden 1. Janique - Securex Ondernemingsloket

  beste,
  Als je als zelfstandige wil starten moet je een ondernemingsnummer aanvragen ; daarvoor moet je de basiskennis van bedrijfsbeheer kunnen bewijzen. Die aanvraag kan je regelen via het ondernemingsloket : http://www.securex.eu/seats.nsf/vwGo-Start_nl.

  Dit zijn 1-malige opstartkosten.

  Daarnaast zal je moeten aansluiten als zelfstandige bij het sociaal verzekeringsfonds. Dit kan als bijberoep als je minstens halftijds werkt als loontrekkende.

  Als starter betaal je 20,5% aan sociale bijdragen op uw nettoinkomen uit uw zelfstandige activiteit : http://www.securex.be/nl/zelfstandige/opstart/voorbereiding/statuut/hoofdberoep-bijberoep/.

  Uiteraard zullen die inkomsten ook bij uw belastbaarinkomen geteld worden en zal er belasting op verschuldigd zijn. Voor een voorstudie kan je terecht bij een business coach : http://www.securex.be/nl/zelfstandige/brochures/starters-pack-folder/


Deze vraag beantwoorden