Welkom Gast. Inloggen or Registreren

3 Antwoorden

Als werkloze dingen verkoopen zonder btw nummer?

Vraag van: 1831 keer bekeken Algemeen, Boekhouden, Rechtsvorm

Hallo, ik ben werkloos en ik wil graag proberen om zelfstandig te worden, maar ik kan niet direkt een handel registreren, omdat ik niet weet op mijn idee goed loopt. Ik wil graag  dus eerst een beetje verkopen en kijken of het product gekocht word, en als ik zie dat het goed loopt ,dan kan ik mij als zelfstandige registreren. Ik kom uit Duitsland en daar is een wet waar je als werkloze dingen kunt verkopen als je maar een specifiek bedrag verkoopt. Dat zonder jouw werklozenuitkering te verliezen. Zijn er in België vergelijkbare wetten? Waar kan ik meer info vinden?  

3 Antwoorden 1. Jeroen Kegeleers

  Beste,

  Producten gaan verkopen zonder btw-nummer is geen goed idee. Er bestaat wel een regeling waarbij werkzoekenden zich gedurende 6 maanden kunnen voorbereiden op de start van hun zelfstandige activiteit. Deze periode kan echter enkel gebruikt worden voor het uitvoeren van markstudies, het zoeken van leveranciers, regelingen te treffen bij de btw en het ondernemingsloket, enz…. Met het daadwerkelijk verkopen mag je nog niet starten. Voor meer info hierover loop je best eens langs bij het RVA-kantoor.

  Wat je eventueel ook kan doen is je activiteiten onderbrengen in een activiteitencoöperatie. Zij bieden ondersteuning aan werkzoekende die hun eigen zaak willen starten.

  Met vriendelijke groeten

  Jeroen Kegeleers
  Klantverantwoordelijke ondernemingsloket
  Xerius 2. Milan

  Hallo,

  zijn er ook activiteitencoöperatie waar je zonder bedrijfsbeher diploma starten kan? 3. Jeroen Kegeleers

  Beste Milan,

  Je kan best eens een infosessie bijwonen van de activiteitencoöperatie in je regio. Als het je interessant lijkt en je project geselecteerd wordt, kan je gratis een versnelde cursus bedrijfsbeheer volgen.

  Met vriendelijke groeten,

  Jeroen Kegeleers
  Klantverantwoordelijke ondernemingsloket
  Xerius


Deze vraag beantwoorden