Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Independent contractor (freelancer worden)

Vraag van: 1365 keer bekeken Sociaal statuut

Ik heb een aanbieding gekregen om als independent contractor (zeg maar freelancer worden) te gaan werken voor een Amerikaans mediabedrijf. Er is me gevraagd om onder andere een W-9 formulier in te vullen. Ik verhuis in de loop van het komende jaar ook naar het buitenland, meer bepaald Londen.

Het aangeboden loon per gewerkte shift (8uur, zeg maar één dag) bedraagt 80 pond ofte 97 euro. Ik ga er van uit dat ik belastingen afdraag aan de Belgische staat zolang ik hier woon? Maar ik ga dus over een zelfstandigenstatuut moeten beschikken als ik hier wil werken?

Alvast bedankt.

1 Antwoorden 1. Dennis

  Beste Gianni,

  Indien u uw diensten wenst te factureren aan een Amerikaans bedrijf, en uw inkomsten zal aangeven hier in België dan moet u inderdaad zelfstandige worden.

  Om een onderneming op te richten moet u natuurlijk enkele praktische zaken in orde brengen: Ondernemingsloket, BTW aanvraag, sociaal verzekeringsfonds,…

  Voor meer informatie over welke stappen te ondernemen om een eigen zaak op te starten, kan u terecht op volgende website: http://www.securex.be/nl/zelfstandige/opstart/start/

  mvg,


Deze vraag beantwoorden